Khamis, 12 Februari 2015

sanwich roti gandum tuna 'crispy'


jom bawa bekal :



Penyediaan menu ni kurang setengah jam, sempat sesangat nak sediakan pada awal pagi sebelum ke tempat kerja.



A
Bahan : beberapa keping roti gandum

B
Minyak zaitun secukup tumisan
1 tin tuna ('in olive oil')
5 biji cili api dibuang biji dan potong kecil (nak pedas lagi letak cili lebih)
Lada hitam secukup rasa
garam secukup rasa

C
Sebiji timun jepun dipotong dadu

Cara :



Tumis bahan B sehingga gareng sebahagiannya. Tuna akan melekat pada kuali pastikan ia dikikis dengan sudip@senduk agar tidak hangus.
Setelah itu masukkan timun dan gaul rata. Sedia untuk dihidang....


boleh juga sapukan mayonis pada roti

Asingkan untuk bekalan agar wap panas tumisan tuna tidak melembabkan struktur roti Jika dibawa untuk bekalan.

Tiada ulasan: